Theo Reichgelt is manager van Host Access Solutions Caribbean. Hij bericht regelmatig in de media over de technologische ontwikkelingen op Curacao. Deze berichten zijn ook te volgen via zijn weblog [www.reichgelt.com]
tekst © Theo Reichgelt

auto navigatie systeem op Curacao | WaraWara GPS door Theo Reichgeltauto navigatie systeem op Auto navigatie systeem Curacao | WaraWara GPS door Theo Reichgelt

GPS auto navigatie op Curaçao

Sinds enige tijd is het mogelijk om op Curaçao gebruik te maken van een modern auto navigatie systeem. De WaraWara GPS - genoemd naar de bekende roofvogel - is een aangepaste versie van de Garmin Nuvi. Het biedt volwaardige navigatie mogelijkheden en bevat een uitgebreide bibliotheek aan POI’s (Point Of Interest). Zo zijn bijvoorbeeld alle stranden in het systeem te vinden. Net zoals de hotels en restaurants.
Stel je eens voor; Je bent op vakantie en wilt naar Kleine Knip omdat je gelezen hebt dat dat zo’n mooi strandje is. Je pakt de WaraWara GPS en toetst Kleine Knip in, waarna het systeem je er snel en eenvoudig naartoe brengt. Ideaal voor vakantiegangers dus. Het systeem wordt al door de meeste grote autoverhuurbedrijven aangeboden.
Curaçao is hiermee uniek en een van de weinige eilanden in het Caribisch gebied waar dit mogelijk is. Geen gescheurde wegenkaarten meer, gezoek naar dat leuke restaurant of de terugweg naar je appartement.
Naast de autoverhuurbedrijven maken ook steeds meer overheidsdiensten en lokale bedrijven er gebruik van. Ook voor hen is het een perfect hulpmiddel om bijvoorbeeld op tijd bij hun klanten te komen en niet meer te hoeven vragen bij welke kleur huis en/of welke kleur auto ze moeten zijn!
Voor lokale bewoners lijkt het nog even wennen. Hoewel het erg rustgevend rijdt met een navigatiesysteem weegt de relatief hoge investering nog niet op tegen de ouderwetse wegenkaart. Het gemak van auto navigatie moet nog ontdekt worden. Waarschijnlijk is dat slechts een kwestie van tijd.

Meer weten? Lees een uitgebreide recensie over GPS autonavigatie op curacao

Cpost dec. '09 | inhoudsopgave | archief | Curacao blog

2009 © online magazine Cpost | een initiatief van Memento Vivi & Elodie | beelden & teksten in Cpost mogen niet gekopieerd worden zonder toestemming v/d maker!