LaVida Curaçao, online woon & lifestyle magazine

La Vida Curacao Magazine 2016

LaVida Curaçao, online woon & lifestyle magazine _ editie februari 2016

 

Hoofdredacteur Susanne van Sambeeck: ‘Er is behoefte aan een magazine over het wonen en leven op Curaçao. Op ons eiland zelf, maar ook daarbuiten. Het voordeel van een online magazine is dat het tijdschrift voor iedereen waar dan ook toegankelijk is. Het bereik is veel groter dan van een gedrukt tijdschrift.’

 

Meetbare lezersresultaten

Het gebruik van een tablet is helemaal ingeburgerd in het leven van alle dag. Het lezen van een magazine op een tablet een logisch vervolg. Susanne van Sambeeck: ‘Online publishing is de toekomst: het bereik van LaVida Curaçao gaat ver over de eilandsgrenzen heen, het is milieuvriendelijk, de lezersresultaten zijn meetbaar – wat interessant is voor adverteerders – en de inhoud verdwijnt nooit.’
Content marketing
‘Hier komt ook de content marketing filosofie van LaVida Curaçao om de hoek kijken’, gaat de hoofdredacteur verder. ‘Daar waar een gedrukt tijdschrift bij het oud papier belandt, blijft de inhoud van LaVida Curaçao altijd online bereikbaar. Het magazine – maar ook de afzonderlijke artikelen – zijn voor altijd via Google te vinden. Ik geloof in het online lezen van magazines. Tenminste, op de manier zoals LaVida Curaçao is opgezet. Het ontwerp en de samenstelling van het magazine is afgestemd op het lezen op een tablet. En dat is essentieel anders dan gedrukte tijdschriften die vaak ook online te vinden zijn, maar – omdat ze als gedrukt magazine zijn ontworpen – op een tablet niet zo gebruiksvriendelijk zijn.’

 

Magazine, blogs en social media

LaVida Curaçao is geschreven in het Nederlands en verschijnt vier maal per jaar in februari, mei, september en december. Tussen de edities door kunnen de lezers actuele woon & lifestyle ontwikkelingen volgen via de blog, Facebook en Instagram. ‘Met deze LaVida Curaçao social community binden we de lezers ook tussen de uitgaven door aan het magazine.’

 

Samenwerking met Caresto Real Estate

LaVida Curaçao is een exclusieve samenwerking aangegaan met Caresto Real Estate. Eigenaar Charlie Henriquez gaat de werkzaamheden van zijn makelaarskantoor uitbreiden met een speciale tak gericht op het luxe segment: Caresto TOP HOUSES. Met een eigen rubriek in LaVida Curaçao heeft Caresto TOP HOUSES de beschikking over een uniek digitaal platform waarmee de exclusieve huizen door een groot publiek kunnen worden bekeken, ook buiten Curaçao. Charlie Henriquez: ‘Een sterke en onderscheidende online aanwezigheid is tegenwoordig essentieel en dat realiseren we onder andere met LaVida Curaçao. Maar net zo belangrijk in de TOP HOUSES aanpak is de persoonlijke zorg en extra aandacht voor de klanten in dit exclusieve segment. Ik werk hiervoor samen met Harry van Sambeeck. Door zijn verkoopervaring als ondernemer in de digitale wereld en bouwkundige achtergrond te combineren met zijn kennis van het makelaarsvak gaat hij het nieuwe Caresto TOP HOUSES vormgeven.’

 

Lees de eerste editie van LaVida Curaçao, online woon & lifestyle magazine

Expositie 'Bon Bini in de Carieb' in Hert fan Fryslân

Carieb museum Hert fan Frysln

 

De beleefexpositie Bon Bini in de Carieb van Museum in Hert fan Fryslân is een culturele mix van Grou en Curaçao. Een hartverwarmende ervaring waarbij veel zintuigen worden geprikkeld. Er worden verbindingen gelegd tussen wat Curaçao en Midden Fryslân (Grou e.o.) te bieden hebben o.a. op het gebied van water en toerisme.

Bon Bini betekent Wees Welkom in het Papiamentu. Dat geldt voor jong en oud, want ook voor de jeugd is er het nodige te beleven. In de expositie zijn ervaringen verwerkt van (oud-)Grousters die op Curaçao geweest zijn, waaronder Joke Bijl en Moniek van der Geest.

 

Joke Bijl Carieb expositie
Joke Bijl, de inspiratiebron van deze expositie.

 

Expositie ‘Bon Bini in de Carieb’
Van 11 juli t/m 25 oktober 2015
Woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 u.

Het museum Hert fan Fryslân
Stationsweg 1
9001 ED Grou

Het museum Hert fan Fryslân – in het Nederlands Hart van Fryslân – ligt midden in het karakteristieke Friese dorp Grou. Het bevindt zich in het souterrain van het oude raadhuis van de voormalige gemeente Idaarderadeel. Meer informatie over Museum ‘Hert fan Fryslân’.

Workshop Heal Your Life op Curaçao

YouCanHealYourLife-workshop

Door het verzorgen van de bekende Heal Your Life workshops van Louise Hay op Curaçao begeleidt Jenny van der Veen personen die een positieve verandering willen aanbrengen in hun leven waardoor ze zich gelukkiger gaan voelen en in hun eigen kracht staan.

Tijdens de workshops werk je met meditaties en visualisaties, affirmaties en affirmationsongs, speciale oefeningen zowel individueel als in de groep en deel je ervaringen met de andere groepsleden.

De groepen zijn klein: 4 – 5 personen.
De voertaal is Engels en Nederlands.

Meer informatie over de workshops van Love and Heal Yourself.

Inspiratiekookboek Power Queens | Culinair de wereld delen

inspiratiekookboek curacao

In het inspiratiekookboek, een initiatief van de eigenaar van Màrshé Danitzah Jacobs en de fotografe Caïnva Isenia, delen krachtige en moedige Power Queens hun ‘familierecept’ met de wereld. Naast deze recepten voor overheerlijke exotische gerechten uit verschillende delen van de wereld geven zij ook hun ‘levensrecept’ en vertellen zij over hun historie, ambitie en dromen.
Via de prachtige fotografie, verhalende interviews en smaakvolle recepten neem je een kijkje in de levens en culturen van deze vrouwen. Je ervaart hoe zij zich staande houden in ‘a man’s world’. Het neemt je mee op een culinaire wereldreis waarop je kennis opdoet over de ‘soulfood’ van de diverse werelddelen en waar je tegelijkertijd geïnspireerd en geraakt zult worden door de vrouwen zelf.

Meer informatie over Power Queens | Culinair de wereld delen.

De makers achter het inspiratiekookboek:
Auteur | Danitzah Jacobs  Màrshé Breda
Fotograaf | Caïnva Isenia  Caïn Photography
Visagist | Nayda Fecunda  Looknicetoo
Redacteur | Sofie van Kemenade
Vormgever | Irèn Nooren  Memento Vivi
Uitgever | Esther van der Ham  Droomvallei Uitgeverij
Supporter | Désirée Martis

 

Bestel de nieuwe verhalenbundel van Elodie Heloise

Elodie Heloise woestijnzand Curacao

Maria ‘Shon Chia’ Emerencia zit in haar schommelstoel op de porch als ik met mijn pick-up het zandpad oprij dat naar haar landhuis leidt. Ze weet dat ik kom. Vanaf haar heuvel heeft ze mijn stofspoor allang gezien.
Ik parkeer in de schaduw van een amandelboom en als ik het portier opendoe, proef ik het fijne zand dat ik zelf heb doen opstuiven. Saharazand. Op de adem van de wind is het over zee gereisd. Om duizenden mijlen verderop de Curaçaose bodem te bedekken…
” Lees verder in Woestijnzand.

Bestel Woestijnzand, de nieuwe verhalenbundel van Elodie Heloise via bol.com
Klik op de link of op de cover om naar bol.com te gaan.

Curacaos kledingmerk shirts&words gaat door

Curacao kledinglijn shirtsandwords

Je hebt ze vast en zeker wel eens voorbij zien komen op Curaçao. Vrolijk gekleurde shirts met even zo vrolijke teksten in het Papiamentu zoals Dushi, Hopi Great en Rilèks: de babyrompers en t-shirts van het Curaçaose shirts&words. Dit merk dreigde uit het straatbeeld te verdwijnen. Het concept shirts&words, dat in 2007 werd ontwikkeld door Susanne van Sambeeck en sinds 2008 werd geëxploiteerd door Irèn Nooren zal, in tegenstelling tot eerdere berichten in de media, toch blijven bestaan. Er is zeer recentelijk overeenstemming bereikt met twee ondernemers om shirts&words over te nemen.
Irèn is zeer verheugd dat de lokale ondernemer Marcel Bleeker en Nederlandse ondernemer Iwan Bronkhorst de nodige plannen hebben met shirts&words zonder concessies te willen doen aan het oorspronkelijke concept.

In de eerste plaats zal er gezorgd worden voor nieuwe voorraad en verkoopondersteuning voor de officiële verkooppunten op het eiland. In de tweede plaats zal er uitbreiding plaatsvinden in zowel het assortiment als in het aantal verkooppunten. Het concept leent zich er uitstekend voor om de kledinglijn te ontwikkelen maar zeker ook richting de andere eilanden uit te breiden. De nieuwe eigenaren zien het feit dat het concept in het verleden is gekopieerd als een zeer groot compliment en als een bevestiging van het enorme succes van shirts&words. Tegelijkertijd zal dit zeker hun aandacht krijgen aangezien toekomstige investeringen in o.a. marketing en productontwikkeling rendement zal moeten gaan opleveren voor alleen de officiële verkooppunten van shirts&words.

De collectie van shirts&words is op Curaçao te koop bij:
Kiddies // Jan Thiel Beach & Plaza
Mon Art Souvenirshop // The Renaissance Rif Fort
Souvenir City // Seaquarium Beach (heeft nog volop Dushi babyrompers en t-shirts!)
Superkidz // Zuikertuin Shopping Mall

Last minute aanbieding Curacao!

Heb je geen zin in weer een zomervakantie die in het water valt? Boek nu een last minute vakantie naar Curacao. Kijk voor meer informatie op de website van Bed & Breakfast La Bougainville in Curacao voor een geweldige last minute aanbieding incl autohuur

Dushi Photos exposeert in juni 2012 in Albert Heijn op Curacao

Dushi Photos exposeert in Albert Heijn Curacao

Een paar jaar geleden begon Astrid Aberson-Kwanten met fotograferen. Mooie beelden van Curaçao en vooral herkenbare onder­werpen van dichtbij gefotografeerd. De naam ‘Dushi Photos’ past precies bij haar concept. Voor iemand die van Curaçao komt of het eiland kent, zijn haar foto’s ‘typisch’ Curaçao. De produkten van Dushi Photos zijn speciaal voor iedereen die van het eiland houdt en herken­baar aan het Dushi Photos logo. Van 5 juni t/m 2 juli 2012 exposeert Dushi Photos in supermarkt Albert Heijn op Curaçao.

Ontboezemingen op Curaçao in 7, 9 en 10 juni 2012 in Teatro Luna Blou

ONTBOEZEMINGEN borstkanker op Curacao “Ontboezemingen” is al twee jaar lang een groot succes in Nederland. Het humoristische drama-stuk, gespeeld door vijf topactrices, Aukje van Ginneken, Dominque van Vliet, Adrienne Kleiweg, Diana Dobbelman en Leyla Cimen, gaat over vrouwen met borstkanker. Het is een professioneel en fantastisch gespeelde productie, die naast het verzorgen van een amusante avond ook informatie geeft over het ervaren van de ziekte borstkanker door vijf verschillende karakters.  

Op 7, 9 en 10 juni 2012 wordt het theaterstuk Ontboezemingen opgevoerd op Curaçao in Teatro Luna Blou. Het is de hoofdact binnen het Festival Feminino.

Kaartjes zijn te koop bij Luna Blou, Albert Heijn, Botica Dominguito, Botica Otrobanda, Sinta Ros en Prinses Wilhelminafonds.

De tot standkoming van dit initiatief is mogelijk dankzij ontzettend veel sponsors en free publicity op dit eiland.

Hierop volgend zal het stuk o.l.v. Roland Colastica en Laura Quast in oktober 2012 in het Papiaments op de planken worden gezet. Met het doel om het taboe over borstkanker te doorkbreken en het belang van preventie meer onder de aandacht te brengen.

Magazine Cpost gaat stoppen

Laatste editie magazine Cpost juni 2012

Na 6 jaar gaat online magazine Cpost stoppen. De laatste editie zal uitgegeven worden op 10 juni 2012.