Iren Nooren

In 1990 kwam Irèn Nooren [Breda 1970] samen met haar Curacaose partner – die toen in Nederland studeerde – voor de eerste keer op Curacao. Tijdens dat bezoek raakte de toenmalige kunstacademie-studente onder de indruk van de schitterende architectuur. Hoewel er vanaf dat moment plannen waren, duurde het tot 2002 voor zij met haar man en drie kinderen naar Curacao emigreerde. Een paar maanden na de verhuizing richtte zij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau op.

Voor Irèn is Curacao het eiland met een grote variëteit aan landschappen, mensen, religies en activiteiten. Die diversiteit van Curacao is wat haar aantrekt; het vraagt een grafisch vormgever allround te zijn. Zelf is ze graag veelzijdig bezig; ontwerpen voor print en internet, fotograferen, schrijven, illustreren en uitgeven van grafische producten zijn haar favoriete activiteiten. Als ze niet achter haar computer zit, kun je haar steevast al wandelend en fotograferend vinden in de ‘mondi’ van Curacao.

Eind juli 2006 startte zij met Webwinkel books.an om haar Curacao producten [Curacao Calendars en cadeauboekje ‘Herinneringen aan Curacao’] te verkopen in Nederland. Om meer bekendheid te geven aan de webwinkel begon ze, in samenwerking met Elodie Heloise schrijfster van ‘Herinneringen aan Curacao’, Cpost. In eerste instantie was het een brief voor de klanten om hen op de te hoogte brengen van de nieuwe producten op books.an. Al snel groeide Cpost uit in een online magazine vol met verrassende foto’s, kleurrijke verhalen, positieve informatie en interessante weetjes over Curacao voor alle Nederlandslezende Curacaoliefhebbers. Tegenwoordig wordt het eens in de drie maanden samengesteld door een enthousiast team van Curacaose professionals. Gratis zonder betaalde advertenties want iedereen die bijdraagt aan Cpost, werkt belangeloos mee.

Haar ervaringen als grafisch vormgever en uitgever op Curacao beschrijft zij op haar blog: www.memento-vivi.com

4 comments to Iren Nooren

 • Bernadette van Westendorp

  We hebben een vriend te logeren, Dick Heijnink, uit Nederland, hij kwam met foto’s uit 1930 toen zijn ouders enige tijd in Emmastad hier op Curacao hadden gewoond. Zijn zus is hier geboren. Het enige dat hij weet is het huisnummer 118a. Aan de achterkant op de foto’s staat geschreven dat de familie Brandsma hun buren waren. In 1930 waren er nog geen straatnamen begreep ik uit het interessante verhaal van meneer Steenhuijsen. Zou er nog iemand zijn die weet welk huis het kan zijn? Dan kunnen we foto’s maken voor zijn zus.
  Alvast bedankt,
  Bernadette

 • rob van der Klis

  misschien hadden jullie zelf wel contact met mijn familie.
  laat maar weten, grtjs, rob

 • rob van der Klis

  beste Iren,

  vanwege mijn zoektocht naar info voer mijn oom die op Curacao woonde en werkte tussen 1946 -1965 zou ik ook graag in conatct komen met Max Steenhuisen.

  Heb jij gegevens van hem? dan kan ik hem een persoonlijke email sturen.

  vriendelijke groeten
  Rob

 • winny van der broek

  Een tijdje terug zag ik een verhaal over Curacao, Irenelaan o.a. van Max Steenhuisen.
  Laatst heeft hij weer gereageerd, op een aantal stukjes.
  Mij zus en ik kennen zijn moeder en hebben weer op zijn laatste verhaal gereageerd.Mijn zus heeft les gehad in H’sum waar wij toen woonde, van zijn moeder.

  Wij hebben op de Irenelaan 15 gewoond,we waren 2 en 3 jaar vermoeden we. (1947 en 1948) Begin februari a.s. komen wij weer naar Curacao en we hopen dat we de Irenelaan 15 niet alleen van buiten maar ook van binnen kunnen/mogen bekijken. (Ons kindbeeld bijstellen)
  Mocht je contact hebben met Max, laat hem dan de groeten doen aan zijn moeder van de zusjes van der broek, kleindochter van Hadewine de Jong uit Hilversum.

Leave a Reply