Nieuws-site speciaal voor jongeren op Curaçao

versgeperst nieuws van curacao

www.versgeperst.com is een nieuws-site speciaal voor alle jongeren op Curaçao. Op 22 september 2008 is de website online gegaan. Deze site brengt het nieuws van de dag, maar publiceert ook artikelen over sport, muziek en lifestyle. Het bijzondere is dat het niet alleen een multimediale, maar ook crossmediale website is. Je leest niet alleen tekst, maar je kunt ook radio-items beluisteren en video’s bekijken.

De website is te vinden op www.versgeperst.com

Daarnaast zijn er drie rubrieken die wekelijks worden uitgebracht, namelijk:
• Vers zweet: Elke week plukt het team van www.versgeperst.com iemand van het sportveld, uit het zwembad, van de fiets of van de dansvloer en worden er vijf pittige vragen gesteld.
• Vers applaus: Een item waar iedere week een nog jong, muzikaal en nog niet ontdekt talent aan je wordt voorgesteld.
• Vers @: Een rubriek over bijzondere mensen uit Curaçao. Zij zijn bijzonder om wie ze zijn of om hun bijzondere levensstijl.

De website www.versgeperst.com wordt gemaakt door zes nederlandse studenten journalistiek uit Tilburg. Het opzetten van een crossmediale website is voor hen een afstudeerproject. Met dit project zullen zij aantonen dat zij op verschillende niveaus de journalistieke competenties beheren. Na afloop van dit project hebben de studenten genoeg materiaal gemaakt voor in hun portfolio, waarmee zij vervolgens gaan afstuderen.

Leave a Reply