Surf Town aan de St. Jorisbaai | een stukje Curaçao | pagina 7a van 23 | Juni 2012

Surf Town aan de St. Jorisbaai | een stukje Curaçao

Sint Jorisbaai in het noordoosten van Curaçao is een schitterend en uitgestrekt natuurgebied, waar zowel sportievelingen als natuurliefhebbers terecht kunnen voor uiteenlopende activiteiten, zoals wandelen, vogels spotten, mountainbiken, kitesurfen en windsurfen. Omdat in deze rustieke baai, met een paar houten vissersbootjes, de beoefenaars van de surfsport nauwelijks last hebben van zeil- en motorboten, wordt Sint Jorisbaai als één van de beste spots van het eiland genoemd om te windsurfen en te kitesurfen.

Sinds april 2012 is er een extra reden om de Sint Jorisbaai te bezoeken. Op de plaats waar de windsurfers al jaren hun thuishonk hebben is nu een waar – onbewoond – kunstdorp gebouwd: Surf Town. Een serie kleurrijke hutten met leuke zitjes en barretjes, gemaakt van bamboe bedekt met palmbladeren, oude pallets, gerecyclde en aangespoelde afvalmaterialen. Mooi beschilderde drijfhouten bordjes voorzien van grappige en toepasselijke kreten geven het dorp de karakteristieke sfeer van de windsurfcultuur.

Surf Town is te bereiken door bij Santa Catharina rechtdoor te rijden, voorbij het wachtershuisje van Koraal Tabak. Bij de Y-splitsing houd je rechtsaan. Na enkele honderden meters kom je bij de Sint Jorisbaai. Het kunstdorp ligt aan je rechterhand. Hier aangekomen kun je rustig op adem komen en vanuit Surf Town genieten van de grote zwarte fregatvogels [Makuaku] die op en aanvliegen op het beschermde eilandje, Isla di Makuaka, midden in de Sint Jorisbaai.

Van 17 t/m 20 mei 2012 was Surf Town het middelpunt voor de Curaçao Challenge. Foto’s van deze windsurfcompetitie gemaakt door Bea Moedt zijn te bekijken op Facebookpagina van Cpost.

Leave a Reply