Genieten, zeilen en afscheid nemen | Post uit Curacao juni 2011 | pagina 2 van 24

.
Astrid Aberson-Kwantenverhuizen curacaowk sunfish 2011
. 

Genieten, zeilen en afscheid nemen

Zoals altijd was er in de afgelopen maanden weer veel te doen op Curaçao. Van een interessante foto-expositie van fotograaf Astrid Aberson-Kwanten, van wie er ook in deze Cpost foto’s zijn opgenomen, tot de Sunfish Wereldkampioenschappen op Curaçao. Twee weken lang werd de Zuidkust van het eiland opgeluisterd door ruim honderd blauwe met gele zeilen. Bea Moedt maakte er een kleurrijke fotoreportage van.
We gingen op bezoek bij de kunstenaar Yubi Kirindongo, de kunstenaar die als kind niet van school hield, maar als volwassene een enthousiaste docent werd. Dat gaf stof voor een inspirerend gesprek, dat niet alleen over zijn kunst, maar ook over zijn levensvisie ging.
Op Curaçao zijn juni en juli de maanden van het afscheid nemen. Bursalen vertrekken naar Nederland om hun horizon te verbreden. Stagiaires gaan gebruind vol ervaringen en herinneringen weer terug. Ook het Cpost-team moet afscheid nemen. Vanaf februari 2008 voorzag Charlotte Doornhein elke Cpost van een kinderprijsvraag en -spelletjes. In deze Cpost staat haar laatste ‘Klein Curaçao’, die heel toepasselijk over verhuizen gaat. Charlotte gaat terug naar Nederland. We willen haar én alle andere eilandverlaters veel sterkte en succes toewensen!
Namens het Cpost-team, Irèn Nooren

Leave a Reply