Post uit Curacao | Redactioneel online magazine Cpost oktober 2010

Soms… soms willen we sneller dan het licht en ijzer met handen breken. Meestal werkt dat niet.
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de vernieuwing van Cpost. Waar we met Cpost naar toe willen is: meer mogelijkheden tot interactie met de lezer. Cpost is en blijft een vrijwillig liefdewerk en aldus zijn er geen andere middelen beschikbaar dan de creativiteit om vernieuwing tot stand te brengen. Gelukkig diende zich een afstudeerder aan die onze wensen kon samenbrengen in zijn afstudeerproject. Dat had Cpost augustus moeten worden. Met voor één keertje een compleet nieuwe look. Maar zoals dat vaak zo gaat: geen verandering zonder weerstand. En de techniek is daarin geen uitzondering! Vele trouwe Cpostlezers hebben ons de afgelopen maanden gemist en gemaild. Hierbij onze excuses voor het niet uitbrengen van Cpost… maar ook heel fijn om te horen dat Cpost een magazine is waar je naar uitkijkt. Met het afstuderen gaat het goed. En, die ene speciale dynamische versie van Cpost houd je van ons tegoed. We verwachten deze half november uit te brengen.

Overigens heeft dit project ons niet tegengehouden om alle wensen alsnog in te vullen. In de tussentijd is er gewerkt aan een vernieuwde versie van de ‘oude’ Cpost. Met interactiemogelijkheden en met een zoekfunctie.

Kortom, geniet want Cpost is terug! Met het Curaçaogevoel van Caroline Carstendijk, veel foto’s van de productie van Alcolado Glacial en van de Sint Annabaai en aandacht voor de schrijversworkshop gegeven aan Curaçaose schrijvers. Lees hoe het nu gaat met Ken Joel Brito die in 2007 naar Nederland ging om te studeren. En natuurlijk de vele vaste bijdragen. Met deze keer speciale aandacht voor 10 10 10, de dag dat de Nederlandse Antillen ontmanteld werden en tevens de geboortedag van het land Curaçao.

Een brasa en een groet vanuit een dushi Pais Kòrsou
Namens het Cpost-team, Elodie Heloise, Samantha de Vries & Irèn Nooren

3 comments to Redactioneel Cpost oktober 2010

 • Claire

  CPOST Team PABIEN!!!

  De nieuw Cpost.nl ziet er veel belovend uit! Wat zal het zijn wannneer die ‘speciale dynamische versie’ wordt gepubliceerd.

  Ik kijk er écht naar uit!

  Claire

 • Evertsz

  CPOST dushinan, well done. Wist niet dat CPOST bestond. Van een vriendin gehoord. Lijkt mij een fantastisch idee.

  P A B I E N en hou vol.

  Henriette

 • Alfons Grim

  Mijn complimenten voor de opzet.
  Vanzelfsprekend stuur ik dat naar mijn Nederlandstalige vrienden en wellicht dat zij zich ook abonneren.
  Graag zou ik dit ook onder mijn Engeltalige vrienden willen doorzenden; denkt U dat er t.z.t. een Engelstalige versie beschikbaar komt ?
  Ik hoor of zie wel.
  Good luck en mijn complimenten aan Uw medewerkers.
  AG

Leave a Reply