Curaçao vanuit de lucht | voor de lens van Bea Moedt | pagina 19b van 23 | Juni 2012

Curaçao vanuit de lucht | voor de lens van Bea Moedt

Dat Curaçao een veelzijdig eiland is met een rijk aanbod aan cultuur, nationaliteiten, religies, natuur, geschiedenis en activiteiten, is algemeen bekend. Het is verbazingwekkend hoeveel websites er boven komen als je ‘Curaçao’ intypt bij een zoekmachine. Je kunt er rustig een maandje voor uittrekken om Curaçao alleen al via internet te ervaren. En toch zijn er genoeg toeristen die beweren het hele eiland in twee dagen gezien te hebben. Het is maar hoe je Curaçao wenst te bekijken. Een Curaçaoliefhebber vertelde dat hij besloot duiklessen te nemen toen hij de indruk had het eiland van Oost- tot Westpunt te hebben bekeken. Hij was nieuwsgierig naar de onderkant van Curaçao.

De belangrijkste uitdaging die het haast onmogelijk maakt om het eiland helemaal gezien te hebben is niet dat Curaçao vele kanten heeft, maar is omdat Curaçao verandert. Er zijn genoeg verhalen bekend van terugkerende toeristen en eilandbewoners die na een bezoek aan ‘hun strandje’ opeens tot de ontdekking kwamen dat het niet meer stil en afgelegen was, maar dat het hedendaags een bruisende beach club is waar heel Curaçao naar toe gaat voor de Happy Hour en om te kijken en gezien te worden.

De makkelijkste manier om die veranderingen te bekijken is vanuit de lucht. Iedereen die ooit het genoegen heeft gehad om met het vliegtuig te mogen landen op Curaçao kent het plezier om het eiland vanuit de lucht te bekijken. Helaas zijn er vaak stoorzenders; het is bewolkt, het vliegtuig gaat te snel, de vleugel belemmert het zicht of het is donker. Om Curaçao nu eens goed vanuit de lucht te bekijken en je op de hoogte te houden van de veranderingen, kroop fotografe Bea Moedt in een vliegtuig zonder deur en maakte een reeks foto’s van Curaçao vanuit de lucht. Bekijk haar luchtfoto’s in de slideshow op de volgende pagina.

Leave a Reply